X

Nieuws

Het laatste nieuws omtrent Fris! Kinderdagverblijven.

Delen:
9 April 2023

Complimentjes geven aan een kind: hoe doe je dat eigenlijk?

Op Nationale Complimentendag hebben we bij Fris! elkaar eens flink in het zonnetje gezet. De complimentjes vlogen in het rond. Want zeg nu zelf; wie wordt er niet blij van een complimentje? Hoe goed je het ook bedoelt, soms kunnen jouw goedbedoelde complimentjes bij kinderen een tegenovergestelde uitwerking hebben. In deze blog vertellen wij je hoe je dat voorkomt en hoe je kunt complementeren met een positief effect!

6 April 2023

7 Redenen waarom sporten zo gezond is voor jouw kind

Vandaag is het Internationale Sportdag voor Ontwikkeling en Vrede. Een hele mond vol. Deze dag is 10 jaar geleden in het leven geroepen door de Verenigde Naties en het Internationaal Olympisch Comité, met als doel mensen meer in beweging te krijgen. Ook staat vandaag in het teken van Ontwikkeling en Vrede, om te laten zien hoe sport op verschillende manieren een maatschappelijke rol kan spelen.

Op onze kinderopvang, peuteropvang en BSO besteden wij ook veel aandacht aan beweging. Waarom? Omdat sporten ook voor kinderen ontzettend belangrijk is. In deze blog geven we u 7 redenen waarom sporten zo belangrijk is voor uw kind.

22 Maart 2023

Schermtijd voor peuters, wat is oké?

Het gebruik van (digitale) media willen we als opvoeders zo gezond mogelijk aanbieden aan onze kinderen. Hoe doe je dat? Waar let je op en welke apps en games zijn geschikt voor de peuterleeftijd?

22 Februari 2023

Helpen met taakjes in het huishouden

De lente is in zicht! De dagen worden langer, de eerste bloemetjes staan weer in bloei en het zonnetje gaat steeds meer schijnen. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak om het huis weer eens lekker aan kant te krijgen. Wist je dat kinderen hier best een handje bij kunnen helpen?

8 Februari 2023

Eindeloos speelplezier met 'open ended' speelgoed!

Kinderen brengen uren van hun leven door met spelen. Terwijl ze dit doen, leren ze ondertussen ook heel erg veel. Ze leren nieuwe bewegingen en vaardigheden, ze ontwikkelen vaardigheden zoals het oplossen van problemen en plannen, ze verbeteren hun sociale vaardigheden door sámen te spelen en het is natuurlijk goed voor de fantasie. En ze vinden het ook nog eens heel leuk!

1 Februari 2023

De 6 favoriete voorleesboekjes van Fris!

De nationale voorleesdagen zijn alweer bijna voorbij, maar dat betekent niet dat er niet meer voorgelezen gaat worden. In deze blog vindt u de 6 leukste voorleesboeken volgens Fris! op een rij.

24 Januari 2023

Zo maak je van voorlezen een feestje!

Deze week zijn de Nationale Voorleesdagen. Daar besteden we bij Fris! uitgebreid aandacht aan. Het prentenboek Maximiliaan Modderman geeft een feestje staat daarbij centraal. En feestjes vieren? Daar houden wij bij Fris! wel van.

28 December 2022

Een dag vanuit de ogen van een baby op de babygroep

Hoe is het voor een baby om naar het kinderdagverblijf te gaan? Natuurlijk hebben we maar beperkt een idee van wat er allemaal in de hoofdjes van de kleintjes afspeelt. Marieke Hol, pedagogisch medewerker weet toch een mooi inkijkje te geven in hoe een baby een dag bij Fris! beleeft.

13 December 2022

Kunnen baby’s vriendjes maken?

Nee. Besef van vriendschap, dat hebben baby’s nog niet. Daarvoor zullen ze nog veel moeten leren. De basis leggen om later vriendschappen aan te gaan, dat kunnen baby’s wel. Als ouder of verzorger kun jij ze helpen in hun ontwikkeling.

15 November 2022

Week tegen kindermishandeling

Deze week is de week tegen kindermishandeling. Gemiddeld zit in elke schoolklas één kind dat slachtoffer is van mishandeling. Dat is er één te veel. Samen hebben we de verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten.