X

Nieuws

Het laatste nieuws omtrent Fris! Kinderdagverblijven.

Delen:
2 November 2022

Hoog sensitief kind, hoe gaat u ermee om?

Kinderen met hoog sensitiviteit kunnen vaak moeilijk omgaan met de hoeveelheid prikkels die ze op een dag te verwerken krijgen. Alles komt binnen en als dat teveel is… barst de bom! Wist u dat hoog sensitiviteit enorm veel mooie kanten heeft? Deze kinderen bloeien op met een juiste aanpak!

13 Oktober 2022

Lees je kind voor! Waarom? Hierom!

Wil je weten waarom voorlezen zo belangrijk is voor jouw kind? Fris! Kinderdagverblijven legt jou uit waarom voorlezen een grote invloed heeft op de (school)carrière en op het leven!

28 September 2022

Waarom spelen met je kind zo belangrijk is

Wist je dat spel en spelontwikkeling super belangrijk is voor kinderen? Kinderen leren door te spelen. Daar kun jij als ouder een mooie bijdrage aan leveren. Hoe? Dat lees je hier.

15 September 2022

Opvoeden met aandacht, hoe doe je dat?

Het leven met werk, kinderen, huishouden is soms een race tegen de klok. Uitgebreid aandacht geven aan jezelf en je kinderen is super belangrijk, maar daar is toch helemaal geen tijd voor? Of wel?

15 September 2022

Sectorplan Covid

De overheid heeft een sectorplan opgesteld voor de kinderopvang met verschillende scenario`s. Dit is vooral opgesteld met als doel de kinderopvang zo lang mogelijk veilig en verantwoord open te houden.

1 September 2022

Samen spelen, samen delen?

‘Nee, van mij!’ hoor je jouw kind van twee schreeuwen naar een andere peuter in de zandbak. Dacht je even lekker te gaan spelen in de speeltuin, heeft jouw kleine het weer voor elkaar gekregen om ruzie te maken. Samen spelen is iets dat kinderen moeten leren. Hoe help je ze?

30 Augustus 2022

Nu ook compensatie voor ouders zonder kinderopvangtoeslag

Afgelopen winter zijn is de kinderopvang dicht geweest vanwege met de lockdown. Het kabinet heeft toen ouders opgeroepen de facturen door te blijven betalen. Ouders die kinderopvangtoeslag krijgen hebben inmiddels een compensatie ontvangen voor deze periode. De compensatie bedraagt het verschil van de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs. Nu is deze compensatie ook beschikbaar voor ouders die geen kinderopvangtoeslag krijgen.

18 Augustus 2022

Liedjes zingen voor de taalontwikkeling

Werken aan de taalontwikkeling van jouw kindje? Ga zingen! Lees hier waarom zingen van rijmpjes zo goed is.

2 Augustus 2022

Survivaltips voor een tropisch warme dag

Hoe overleef je een dag van extreme hitte met jouw kind? Fris! geeft jou survivaltips om een warme dag goed door te komen.

11 Juli 2022

Nieuwe Beslisboom Kinderopvang

De beslisboom is gebaseerd op de nieuwste quarantaineregels. In deze versie van 7 juli 2022 is een aanpassing gedaan voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 3 jaar.