X

24 Januari 2024

Van het managen van een specifieke locatie tot haar huidige functie als regiomanager: onze collega Manon maakt al jarenlang met veel plezier deel uit van het Fris! team.

Van locatiemanager tot regiomanager

"Mijn Fris! avontuur begon acht jaar geleden als manager van locatie de Zonnewende, waar ik betrokken was bij de opstart. Het was een ontzettend leuk team, op een mooie locatie en het was bijzonder om vanaf het allereerste begin betrokken te zijn. Het gaf me meteen de kans om alle ins en outs te leren. Van de voorinspectie van de GGD tot het opstellen van beleidsstukken en het vormgeven van een nieuw team voor die locatie. Ik heb deze functie zes jaar lang gedaan, waarna ik de kans kreeg om regiomanager te worden. Dat doe ik nu al bijna twee jaar," vertelt ze enthousiast.

Werkgeluk

Wat Manon zo aantrekt in het werken bij Fris! is de mensgerichte aanpak. "Binnen Fris! wordt goed gekeken naar wat bij een collega past en waar diegene gelukkig van wordt. Als creatief en ondernemend persoon wil ik graag processen opzetten en opstarten. Daar krijg ik hier alle kansen voor." Als regiomanager heeft ze zelf invulling kunnen geven aan de destijds nieuwe functie. "Iedereen krijgt de vrijheid en mogelijkheid om op zijn eigen manier iets bij te dragen. Dat maakt het superleuk!"

Hoewel Manon binnen haar werk als regiomanager veel bezig is met operationele aspecten, ligt haar focus ook op het welzijn van de pedagogisch medewerkers die bij Fris! in dienst zijn. "Mijn menselijke kant komt hier goed van pas. Ik kan makkelijk schakelen en ben sociaal. Dat helpt enorm in mijn werk."

Ontwikkeling

"Iets waar ik erg trots op ben is het feit dat wij vanuit Fris! bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Ons pedagogisch beleid staat als een huis, waardoor de pedagogisch medewerkers daar goed op kunnen voortborduren. Zelfs mijn eigen dochter, die bij Fris! zit, leerde na één dag kinderopvang al nieuwe woorden door de Uk en Puk methode die we hanteren."

Teamgevoel

Manon hoeft niet lang na te denken over welk moment haar het meeste bijstaat. "Dat was toch wel de viering van het 12,5-jarig jubileum van Fris!. Het was een groot evenement waarbij het team als een geoliede machine werkte. Dat zegt veel over onze samenwerking." Ze benadrukt de hechte band, zelfs tijdens de coronaperiode: "We deden het gewoon samen, maakten het gezellig en schakelden na de persconferenties direct met elkaar over wat er op de werkvloer geregeld moest worden. Dat teamgevoel is waardevol."

"Samen met mijn fijne MT-collega's dragen we bij aan alle kanten van de organisatie. Als ik ergens minder goed in ben, zoek ik iemand binnen het team die daarin uitblinkt en het bovendien leuk vindt om daarbij betrokken te zijn. Hoewel ik de enige ben met deze functie binnen Fris!, voelt het gelukkig niet zo. We vormen echt een team."

Wil jij samen met Manon en de andere MT-collega’s werken aan het optimaal functioneren van onze locaties in Apeldoorn? Wij zoeken een zelfstandige en flexibele manager om onze medewerkers aan te sturen en de visie van Fris! uit te dragen. Solliciteer hier.

Delen: