X

22 April 2024

Mariska werkt al 10,5 jaar met veel plezier bij Fris! als pedagogisch medewerker waar ze zich vol passie inzet voor de ontwikkeling van kinderen.

Van Rabobank naar kinderdagverblijf
Grappig genoeg begon Mariska’s carrière niet in de kinderopvang, maar bij de Rabobank. Toen haar jongste dochter vier jaar oud werd, besloot ze het roer om te gooien en eindelijk te gaan doen wat ze écht leuk vindt. “Als klein meisje riep ik altijd al dat ik later juf wilde worden,” vertelt Mariska. Ze volgde de opleiding tot pedagogisch medewerker en startte in 2013 bij Fris! op kinderdagverblijf Het Bakhuis. Negen jaar later heeft ze nog steeds veel voldoening in haar werk, nu in een combinatiebaan op peuteropvang en BSO De Schakel-Hoeven.

Leren en groeien
“Peuters vind ik geweldig,” vertelt Mariska. “De interactie die je met ze hebt is zo ontzettend leuk en je ziet ze echt groeien en ontwikkelen.” Ze geniet ervan om de peuters te helpen met de voorbereiding op de basisschool. “Het is mooi om te zien hoe ze steeds zelfstandiger worden. Spelenderwijs leren ze verschillende vaardigheden. We benoemen kleuren, oefenen met tellen en integreren leermomenten door de hele dag. Zelfstandigheid is cruciaal, benadrukt Mariska. "Jassen en schoenen aantrekken, dat doen ze hier grotendeels zelf."

Ontspannen en plezier maken na schooltijd
De combinatie van twee dagen BSO en drie dagen peuteropvang is perfect voor Mariska. “De BSO is vrijer,” legt ze uit. “Kinderen komen hier om te ontspannen na schooltijd en hun verhaal kwijt te kunnen. We leren ze niet per se iets, maar bieden leuke activiteiten aan.” Koken, bakken, knutselen en buiten spelen; ze organiseert het met veel plezier. “Na hun schooldag luister ik graag naar alle verhalen. Die gezellige momenten samen zijn goud waard. Ik vind het fantastisch als ze binnenkomen en zeggen: hé juf Mariska! Je geeft heel veel, maar je krijgt ook heel veel terug."

Een warm bad
Een fijne werkomgeving is belangrijk voor Mariska. En die heeft ze zeker bij Fris! "We krijgen veel steun van onze pedagogisch coach," vertelt ze enthousiast. "Ze begeleidt ons, komt langs om te kijken hoe het gaat en geeft tips. Ook is er altijd ruimte voor vragen. Je staat er nooit alleen voor." De open cultuur binnen Fris! bevalt haar erg goed. "We worden bij veel dingen betrokken en onze mening telt. De collegagroep is divers en gezellig. Je bent niet alleen collega's van deze locatie, maar van alle Fris!-locaties." Mariska vat het mooi samen: "Fris! is een warm bad. Als er iets is, wordt er meteen naar een oplossing gezocht."

Wil jij net als Mariska onderdeel uitmaken van het Fris! team? Bekijk onze openstaande vacatures hier.

Delen: