X

21 December 2023

Het is eindelijk weer zover, de kerstvakantie is aangebroken. Een heerlijke periode vol gezelligheid met het hele gezin. Maar wat ga je dit jaar weer voor leuks bedenken om te doen met de kinderen? Geen paniek! Met deze vijf activiteiten komen jullie de kerstvakantie feestelijk door in Apeldoorn.

Kerst in Paleis Het Loo

Kerstbomen, lichtjes en mooie gedekte tafels; een bezoekje aan Paleis Het Loo kan écht niet ontbreken tijdens de kerstvakantie. Het paleis is tijdens deze periode rijkelijk versierd met onder andere serviezen en lekkernijen die de Oranjes cadeau kregen.

Naast de feestelijke tour door het paleis zijn er nog veel meer activiteiten voor kinderen. Van het knutselen van een eigen kaart tot het kijken van de Grote Kerstfilm, er is genoeg te doen!

De knusse lichtjeswandeling

Op 27 en 28 december verlichten talloze lichtjes het landschap van Radio Kootwijk. Geniet van de sterren aan de hemel, de sfeervolle lichtjes en van je gezelschap. Na de wandeling kan je lekker opwarmen in het hoofdgebouw. Dus wandelschoenen aan, sjaal om, muts op en genieten maar!

Kerstdansjes

Wat is er nu beter dan een middagje gezellig thuisblijven? Laat je kinderen een vrolijk kerstliedje uitzoeken en er een dansje bij bedenken. Aan het einde van de middag begint de show. Alle grote lampen gaan uit, de discolamp aan en de kinderen laten hun geweldige danspasjes zien. Een betere kerstshow bestaat niet!

De verrukkelijke kinderbakshow (6+)

Bakken is nog nooit zó populair geweest – en zeker tijdens de kerstperiode is het niet weg te denken. Daarom organiseren Rutger van den Broek (de eerste winnaar van Heel Holland Bakt) en Mark Haayema in Orpheus De verrukkelijke kinderbakshow.

Ze vertellen alles over bakken. Van graankorrel tot een botercrème; tijdens deze interactieve en educatieve show worden alle zintuigen geprikkeld. De kinderen kunnen proeven, ruiken, luisteren, kijken en voelen. Je wordt echt meegetrokken in de wereld van taarten, koekjes en cakes!

De snertweerwandeling

De dagen worden korter en kouder. Maar dat is toch geen excuus om binnen te blijven? Ga op excursie door de winterse landschappen van de Hoge Veluwe met een natuurgids. Zo geniet je optimaal van het Hollandse weer. Tijdens de lunch word je verwend met een ouderwetse snertmaaltijd. Want met dit gure weer smaakt erwtensoep toch echt lekkerder!

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen toe. Tot 2024!

Delen: